Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı'nda konuşan İletişim Başkanı, 2021 ve 2022 yıllarında ülkemize karşı yapılan siber saldırı sayılarını açıklayıp, gereken tüm önlemlerin alındığını aktardı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı'nda açılış konuşması yaptı.
Günden güne artan ve tehdit sayılan siber saldırı konusuna değinen Altun, Türkiye'ye karşı açılan siber saldırıların önüne geçebilmek için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.
2022 yılında Türkiye'ye 84 bin 113 siber saldırı gerçekleşti
Altun'un açıklamalarında, şu satır başları öne çıktı:
"Ülkemiz, siber anlamda en fazla tehdide ve saldırıya maruz kalan ülkeler arasında yer alıyor. Peki, bu tehdit ve saldırılar neden yoğun bir şekilde bize yöneliyor? Gerek bölgesel ve küresel anlamda Türkiye’yi merkez konuma yerleştiren dış politika hamlelerimiz. Gerek küresel bilgi ve algı merkezlerine karşı gösterdiğimiz direnç, daha öz bir şekilde ifade edecek olursak, Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği hakikat mücadelesi.
Fahrettin Altun'dan siber saldırı açıklaması VİDEO
Bu noktalarda ortaya koyduğumuz kararlı duruş, Türkiye’yi eskiden olduğu gibi bir uluslararası bağımlılık düzenine mahkum etmek isteyenlerin düzenini, huzurunu bozuyor. Mesele bundan ibaret. Onlar da bun karşı çıkmak için yeni yöntemler devreye sokuyorlar.
Bu yöntemler siber saldırı, sanal alemde yürütülen dezenformasyon, kara propaganda ve 5’inci kol faaliyeti, blok zincir teknolojilerinde ortaya çıkan güvenlik sorunları ve terör örgütlerinin dijital dünyadaki faaliyetleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu saldırılar gerek kamu kurum ve kuruluşları gerek özel sektör gerekse kişiler açısından doğrudan tehdit barındırıyor.
Siber saldırılara karşı gerekli önlemler alınıyor.
Sadece 2021 yılında Türkiye'de 84 bin 113 siber saldırı gerçekleştiği tespit edilmiş durumda.
2022'de de bu sayı 53 bin 202 olmuş. Dijital terörizme ve dezenformasyona karşı tedbirler alıyoruz.
"Yalan haberler enstrümana dönüştürülüyor"
2022 yılının ilk altı ayında ülkemizde internete erişim oranı 94,5 düzeyindedir. Vatandaşlarımızın yüzde 98,5'i sosyal ağ kullanıyor. Yalan haberler bir enstrümana dönüştürülmeye çalışılıyor.
Türkiye'de dijital medya haberlerine güven oranı 2021 yılına oranla yüzde 5 düşüş göstererek yüzde 36 oranında gerçekleşti.
"Dünyada en fazla dezenformasyona uğrayan ülke Türkiye"
Dünya üzerinde en fazla dezenformasyona maruz kalan ülke Türkiye."